Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-19-KO1-2019-00018

 

Kedvezményezett: Mocsa Község Önkormányzata

Támogatás összege: 102.948.606 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Minibölcsőde Mocsán

Projekt helyszíne: 2911 Mocsa, Kocsi u. 24.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2022.09.30.

 

 

Rövid összefoglaló:

 

Mocsa Község Önkormányzata 102,9 MFt, 100 %-os finanszírozású, Európai Uniós forrásból származó támogatást nyert el egy új mini bölcsőde létrehozására a településen.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 8 férőhelyes bölcsőde létrehozásával. Jelen projektben egy önkormányzati tulajdonú ingatlanon épül meg az új mini bölcsőde épülete.

 

A projekt megvalósításának indokát az jelenti, hogy a településen jelenleg nincs bölcsődei szolgáltatás, pedig a lakosság részéről egyre nagyobb igény mutatkozik rá.

 

A beruházás műszaki tartalma:

A projekt keretében kialakításra kerül egy új, 160,90 m² beépített bruttó alapterületű mini bölcsőde, melynek épületében egy 31,96 m²-es csoportszoba kap helyet, 8 fő befogadóképességgel. Az épületben kizárólag a mini bölcsődei funkcióhoz szükséges helyiségek lesznek megtalálhatóak.

A projektben tervezetten udvar is kialakításra kerül, zöld felülettel és árnyékot adó növények telepítésével. A gyermekek elhelyezését biztosító csoportszobához fedett (nyitott) terasz és kertkapcsolatot biztosított, mely időjárás (eső, erős napsütés) független módon nyújt lehetőséget kinti foglalkozásoknak. A déli oldalon a csoportszoba nagy üvegfelületet nyer a kedvező fényviszonyok biztosítása érdekében.

A kivitelezés mellett bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a bölcsőde számára a támogatásból.

 

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a pályázat teljes költségvetése 102.948.606 Ft.

 

A projekt eredménye egy a XXI. századi követelményeknek és a lakossági igényeknek megfelelő korszerű mini bölcsőde lesz, ahol biztosított lesz a településen élő 1 évesnél idősebb, de még nem óvodáskorú gyermekek napközbeni ellátása.